Påfåglar

Påfåglar

Pavo cristatus

Ursprung:

Påfåglarnas ursprung kommer bland annt skogsområden i Sri Lanka, Indien, Indokina och Java.

 

Utseende:

Många ser denna art som en riktigt vacker och utstrålande varelse tack vare dess färgglada "solfjäder". Den traditionella påfågeln dvs den Blå påfågeln har en skarp blå fjäderdräkt på kroppen medan dess vackra släp har en kombination av grön och blått. Här på Fannys fåglar har vi även vit påfågel att erbjuda som är exakt som den blå påfågeln i kroppen, men helt vit i fjäderdräkten. Halsen är lång, huvudet litet, vingarna korta, benen höga. Hanen blir runt 2 meter lång med sin stjärt och honan ungefär 1 m. Påfågeln kan bli runt 20 år gammal.

 

Föda:

Vi ger fasanerna och påfåglarna fasanfoder, solrosfrön, hampafrön, majs, vete, korn, havre och annat smått och gott. Utöver det blandar vi även i snäckskal i maten. Påfåglarna uppskattar mycket om de får matrester osv och födande lite extra fett och protein i med tanke på deras enorma storlek.

 

Ruvningsperiod: Startar vanligen kring maj-juni

Ruvningstid: 28 dagar

Antal ägg per kull: 4-10 ägg er kull

 

Förökning:

Hanen fäller upp sin vackra stjärt likt en solfjäder som han därefter ruskar efter att han tryggt in honan i ett hörn för att visa hans ståtlighet. Hanarna skriker under parningssäongen, mycket och högt vilket gör den olämplig för dig med bittra grannar.

 

Vem kan ha en Påfågel?

Påfåglar är huvudsakligen mycket trevliga och vänliga fåglar om man jobbar med dem. De kan lätt bli tama och en vacker trädgårds prydnad, men den är högljud speciellt under sommaren. En påfågel lämpar sig inte till dig med bittra grannar helt enkelt.

Kontakta oss

Fanny Andersson

fannysfaglar@hotmail.com

0762886865

Till salu

  • Vi har Belgiska jättekanin ungar till salu!
  • Japanska vaktlar