Myskankor

Myskankor

Ursprung:

Myskankan härstammar från syd och central-amerika. Den är dock en svensk lantras som funnits i den svenska historian under mycket lång tid.

 

Utseende:

Myskankan är en robust och medel stor anka, med oftast svart och vit fjäderdräkt och ett rött ansikte. Den är vänlig och mycket lätt att få tam. Alla ankor äter sniglar, men myskankan är den mest effektiva. Myskankor är sällskapliga och går gärna efter en på tomten. De ljud den frambringar - mjuka kurr och stillsamma väsningar - kan knappast väcka sovande grannar. Det gör att det går mycket bra att ha myskankor i tätbebyggda områden.

 

Levnadskrav:

Myskankan är väldigt anpassningsbar och klarar vårt svenska klimat galant. Den behöver dock ett vindskydd med lite granris och pinnar så att det ser naturligt ut. Myskankan vill precis som alla andra simfåglar, ha en liten damm att simma i vilket gör att en liten karp damm eller varför inte en nedgrävd presenning blir utmärkt för dem. Vi "rastar" våra ankor varje dag så tt de får smaka på vad moder natur har att erbjuda istället för att hela tiden låta de vara i sin voljär vilket enligt oss är ett måste. Ha aldrig en ensam anka. De trivs bäst i par eller grupper om en drake (hane) och två till tre ankor (honor). Flera drakar i samma grupp kräver då mist dubbla antalet ankor.

 

Föda:

Vi ger våra myskankor lantmännens "Allfoder" blandat med, solrosfrön, hampafrön, majs, vete, korn, havre och annat smått och gott. Utöver det blandar vi även i snäckskal i maten.

 

Ruvningsperiod: Startar vanligen kring mars-april

Ruvningstid: 35-40 dagar

Antal ägg per kull: 8-10 ägg/kull

 

Vem kan ha en Myskanka?

ALLA. Världens underbaraste med barn och andra djur.

Kontakta oss

Fanny Andersson

fannysfaglar@hotmail.com

0762886865

Till salu

  • Vi har Belgiska jättekanin ungar till salu!
  • Japanska vaktlar