Dvärg kochin

Dvärg kochin

Ursprung:

Dvärg kochin är en dvärgras från Kina.

 

Utseende:

Denna skönhet är en robust och tålig dvärghönsras som till sitt sätt är lugn och går lätt att få tam. Den är även en god värpras.Det finns många godkända färgvarianter för dvärgkochin. Vid sidan om den mindre storleken kännetecknas rasen av att den utseendemässigt ger ett kompakt intryck och har befjädring även på ben och tår. Fjäderdräkten är mjuk och dunrik. Rasen finns även i friserad variant. En höna väger omkring 750 gram och en tupp väger omkring 850 gram. Äggen är bruna och väger ungefär 30 gram. Hönorna är ruvvilliga och ser efter kycklingarna väl. De räven perfekta adoptionsmamor till t.ex. fasaner

 

Levnadskrav:

Precis som alla djur kräver den ett vindskydd i form av etthus medierna sittpinnar och rymliga värpreden. De vill ha ett sandbad och pinnar de kan flyga upp till utomhus. Dessa höns precis som de flesta vill gärna gå utt i det vilda en stund om dagen vilket gör att de får ta ett smakprov på vad moder natur har att ger. Detta råder vi alla våra köpare att göra!

 

Föda:

Vi ger våra höns vanligt pullfoder med snäckskal samtidigt som de får godbitar som rester, vete, havre, korn, frön och frukter.

 

Ruvningsperiod: Hela året om det har värme

Ruvningstid: 21 dagar

Antal ägg per kull: 10-12 ägg/kull

 

Vem kan ha en dvärg kochin?

ALLA. Världens underbaraste med barn och andra djur dock något kaxiga.

Kontakta oss

Fanny Andersson

fannysfaglar@hotmail.com

0762886865

Till salu

  • Vi har Belgiska jättekanin ungar till salu!
  • Japanska vaktlar