Himalya glansfasan

Himalya Glansfasan

Lophophorus impejanus

 

Ursprung: Glansfasanen kommer ifrån Himalayas skogar 2 000 till 5 000 meter över havet och återfinns i Afghanistan, Pakistan, Indien, Nepal, Bhutan och Tibet.

 

Utseende:Hanen är mycket färgglad med sina vackra glänsande färger medan honan är brun/vit randig med lite inslag av blå på huvudet. Hanen 65 cm lång och honan märkbart mindre.

 

Levnadskrav:

Fasanen vistas helst i lundar och täta snår, som omges av ängar och fält och erbjuder tillgång till vatten. Under hela dagen håller de sig på marken och smyger bland buskar för att finna sin föda, som utgörs av insekter, maskar, bär och frön. Först på kvällen uppsöker de lämpliga träd för att övernatta. Det gör att skall man hålla fasanen i voljär så är det ett måste att låta fågeln kunna gömma sig under t.ex. granar osv.

 

Föda: Vi ger fasanerna fasanfoder, solrosfrön, hampafrön, majs, vete, korn, havre och annat smått och gott. Utöver det blandar vi även i snäckskal i maten. Eftersom vi föder upp så mycket jaktfasaner så måste vi hålla oss till budgeten så deras föda består mestadels utav speciellt fasan pellets och snäckskal.

 

Ruvningsperiod: Startar vanligen kring maj-juni

Ruvningstid: 23-25 dagar

Antal ägg per kull: 4-7 ägg/kull

 

Vem kan ha en Glansfasan?

Glansfasanen är mycket svår att få tag i då de är sällsynta i Sverige. De är något större dvs mer ekonomiskt krävande vilket det verkligen är vid inköpet av dem, de är väldigt dyra. Annars är Glansfasanen den lugnare typen som är lätt att få tam och extremt vacker!

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Fanny Andersson

fannysfaglar@hotmail.com

0762886865

Till salu

  • Vi har Belgiska jättekanin ungar till salu!
  • Japanska vaktlar