Triton Kakaduan

Triton Kakadua

Cacatua galerita triton

 

I sin vita fjäderdräkt och gula tofs på huvudet, tillhör Triton kakduan de högljudda och känsligare fåglarna. En Kakadua kan vara en trevlig, snäll, gosig och lekfull papegoja om man hanterar den på rätt sätt dvs miljö träning, socialisering med både olika människor och djur samt stimulerande träning. Hanterar man inte Kakaduan på rätt sätt, så kan den lätt få beteendestörningar som t.ex. fjäderplockning, konstant skrikande och grov aggressivitet! En Kakadua kräver en ägare som är kunnig, disciplinerad och bestämd. Det är inte många djurägare som klarar av en Kakadua vilket troligtvis är varför de har ett dåligt rykte precis som kamphundar.

 

Kakaduor är en familj bland papegojfåglarna och det finns många arter av dem. Kakaduor är flockdjur och lever parvis tillsammans med andra av samma art i det vilda. Kakaduor är ursprungligen från Australien, men sen så finns det vissa Kakaduor som förekommer Indonesien, Nya Guinea och på öar i södra Stilla havet. De I Sverige är de vanligaste kakduorna troligtvis, Eleonora Gultofskakadua (Cacatua galerita eleonora) och Triton Kakadua (Cacatua galerita triton).

 

Triton är ca 46 cm stor och är blåaktig runt om ögonen. Vikten varierar från ca 500 – 800 g. Den lägger ca 2 – 3 ägg och ruvningen pågår i ca 28 – 30 dygn. Dessa arter har fyra tår, två som pekar framåt och två som pekar bakåt. Som många papegojfåglar så uppnår kakduor en mycket hög ålder. En Kakadua kan bli mellan 40 – 60 år gammal om man sköter den på rätt sätt!

 

Kontakta gärna mig om ni är intresserade av kakaduor och vill ha mer info om dem!

 

 

Kontakta oss

Fanny Andersson

fannysfaglar@hotmail.com

0762886865

Till salu

  • Vi har Belgiska jättekanin ungar till salu!
  • Japanska vaktlar